Om oss

Velkommen til Dahls Dyrerike.

Dahls Dyrerike ble startet som fysisk dyrebutikk i Moss i 2003, av Thor Winther Dahl, et kjent og kjært navn innenfor norsk Akvariemiljø. I tillegg til å kunne skilte med over 40 års erfaring med akvaristikken, har han også reist verden rundt på fangstturer etter spennende fisk, utviklet sin egen produktserie med medisin, fiskefôr, og vannforbedringsidler, samt utviklet en hel serie med foredrag. Mange kjenner Thor som Auksjonarius på mange av landets akvarieauksjoner, samt foredragsholder i samtlige akvarieklubber.

Dahls Dyrerike, med akvaristikken som grunnstein, er i dag en rikholdig dyrebutikk også med fôr og utstyr til hunder, katter, fugler, gnagere, og reptiler.

November 2018 flyttet vi hele butikken til Kambo Senter i Moss, hvor vi spent tok fatt på en ny era. Vi strekker oss stadig etter et annerledes og spennende utvalg av akvariefisk, og kan også tilby en eksotisk runde i en rikholdig reptilavdeling.

Vi hos Dahls Dyrerike er alle faglig kyndige, og klar for å besvare de spørsmål våre kunder måtte ha. Gode råd skal være gratis, og vi veileder svært gjerne til et sunt og godt dyrehold.

Thor Winther Dahl, Grunnlegger og Faglig Leder

Thor er selve grunnleggeren av Dahls Dyrerike, og kjent for å være et vandrende leksikon. Han deler vilt og ivrig rundt seg med gode råd og veiledning. Å finne en fisk eller en akvarieplante som Thor ikke greier å identifisere utifra et enkelt bilde, er vanskelig. Da vil han med glede fortelle deg fiskens navn på latin, kjønn, hvor den kommer fra, og sikkert telefonnummeret også. På grunn av dette er han også er populær auksjonarius, og reiser ofte ut på oppdrag for akvarieklubber i hele landet for å bistå auksjoner og holde foredrag.
Sammen med Silje eier Thor også to hunder, Billy og Petunia, Melkesnoken Brielle, Skilpadden Dolly, Skjeggagamen Luna, og leopardgekkoene Malin, Marley og Wilma. Han har bred erfaring innen ernæring til dyr, sunt og naturlig dyrehold og velferd, og vet hva som kan fungere innen de fleste grupper.

Silje Winther Dahl, Daglig Leder

Silje er en drivende dyktig akvarist, har drettet flere arter med fisk, og med god kreativitet og estetisk sans har hun scapet mang et akvarie, så vel som butikken slik den ser ut i dag. Hun styrer gutta med jernhånd, og sørger for at alt tikker og går som det skal. Hun har også sin forkjærlighet for reptiler, og skal hun nevne en favorittoppgave på jobb, så må det være frokoststellet med alle dyrene.

Silje har bred erfaring innen butikkdrift, både som arbeidstaker, mellomleder, og selvstendig næringsdrivende av nettbutikk. Hun har gjennom oppvekst og voksenliv også skaffet seg bred erfaring innen hundehold, og har erfaring med flere raser, fra Yorkshire terrier til Grand Danois.

Robert Leüba

Robert har vært å se i butikken i mange år. De fleste av årene som en kunskapsrik kunde med bredt interessefelt innen akvaristikken. Som ansatt hos Dahls Dyrerike fra april 2016, gir han bedriften et solid tilskudd av kunskap, humør, pågangsmot, og ikke minst sarkasme.

Robert har ingen musikalske bein i kroppen. Det er vi glade for ettersom han umiddelbart hadde blitt headhuntet av ZZ Top. Når Robert mumler i skjegget bør man høre godt etter. Det kommer nemlig mye nyttig kunnskap som han deler om seg med.

Maria Winther Dahl

Maria er en ung jente, med en gammel sjel, og med et faglig kunnskapsnivå som langt overgår hva en kan forvente av ei jente på 16. I Maria vil du møte en blid og imøtekommende person som i aller høyeste grad vil kunne besvare spørsmålene du måtte ha, og spesielt innenfor reptilhold og terraristikk. Hun har en enorm kjærlighet for alle reptiler, men slanger er det som sitter nærmest hjertet.

Maria er også bestis med Robert, og når hun ikke er opptatt med å ekspedere kunder, plukke bæsj, eller stelle i reptilavdelingen, er hun mest opptatt med å bølle på ham! Fekting med kosteskaft, enkel gladvold, eller verbal mishandling av hele sitt hjertes kjærlighet er en selvfølge når Maria er på jobb. Når Maria ikke er på jobb går hun første året på studiespesialiserende linje VGS, eller står med en eller annen slange i handa.