Om oss

Velkommen til Dahls Dyrerike.

Dahls Dyrerike ble startet som fysisk dyrebutikk i Moss i 2003, av Thor Winther Dahl, et kjent og kjært navn innenfor norsk Akvariemiljø. I tillegg til å kunne skilte med over 40 års erfaring med akvaristikken, har han også reist verden rundt på fangstturer etter spennende fisk, utviklet sin egen produktserie med medisin, fiskefôr, og vannforbedringsidler, samt utviklet en hel serie med foredrag. Mange kjenner Thor som Auksjonarius på mange av landets akvarieauksjoner, samt foredragsholder i samtlige akvarieklubber.

Dahls Dyrerike, med akvaristikken som grunnstein, er i dag en rikholdig dyrebutikk også med fôr og utstyr til hunder, katter, fugler, gnagere, og reptiler.

November 2018 flyttet vi hele butikken til Kambo Senter i Moss, hvor vi spent tok fatt på en ny era. Vi strekker oss stadig etter et annerledes og spennende utvalg av akvariefisk, og kan også tilby en eksotisk runde i en rikholdig reptilavdeling.

Vi hos Dahls Dyrerike er alle faglig kyndige, og klar for å besvare de spørsmål våre kunder måtte ha. Gode råd skal være gratis, og vi veileder svært gjerne til et sunt og godt dyrehold.

Thor Winther Dahl (48), Grunnlegger og Faglig Leder

Thor er selve grunnleggeren av Dahls Dyrerike, og kjent for å være et vandrende leksikon. Han deler vilt og ivrig rundt seg med gode råd og veiledning. Å finne en fisk eller en akvarieplante som Thor ikke greier å identifisere utifra et enkelt bilde, er vanskelig. Da vil han med glede fortelle deg fiskens navn på latin, kjønn, hvor den kommer fra, og sikkert telefonnummeret også. På grunn av dette er han også er populær auksjonarius, og reiser ofte ut på oppdrag for akvarieklubber i hele landet for å bistå auksjoner og holde foredrag.
Thor har reist over store deler av verden for å fange fisk. Herfra har han mange historier, og også spennende oppdagelser å dele. Han er også velkjent som ekspert innenfor fiskemedisin - og helse. Han har bred erfaring innen ernæring til dyr, sunt og naturlig dyrehold og velferd, og vet hva som kan fungere innen de fleste grupper.

Silje Winther Dahl (34), Daglig Leder og vel så det

Silje er en drivende dyktig akvarist, har drettet flere arter med fisk, og med god kreativitet og estetisk sans har hun scapet mang et akvarie, så vel som butikken slik den ser ut i dag. Hun styrer gutta med jernhånd, og sørger for at alt tikker og går som det skal. 

I det daglige har Silje på seg mange hatter. I tillegg til å være daglig leder, med alt det som følger, er hun også markedsføringsansvarlig, kreativ utformer, innkjøpsansvarlig, regnskapsfører og nettbutikkansvarlig. Det er ofte Silje du som kunde vil møte i digital kommunikasjon. Man kan være tilbøyelig til å kalle henne en kontorpotet, men der Thor er uunværlig som populær fagman er Silje like uunværlig som den poteten hun er!

Silje er samboer og forlovet med Thor, og hun er også å se på mange auksjoner og foredrag.
 

Robert Leüba (38)

Robert har vært å se i butikken i mange år. De fleste av årene som en kunskapsrik kunde med bredt interessefelt innen akvaristikken. Som ansatt hos Dahls Dyrerike fra april 2016, gir han bedriften et solid tilskudd av kunskap, humør, pågangsmot, og ikke minst sarkasme.

Robert er som familie å regne, da Thor og Robert har kjent hverandre siden Robert var 4 år gammel.  Det er ikke nødvendigvis enkelt å finne riktig person for å kunne immøtekomme de strenge kravene vi setter til faglig kompetanse, sjarm, service og innstilling, men her var Robert en soleklar kandidat fra første stund. Han er i tillegg utdannet gartner, og kan vel sies å ha en forkjærlighet for planter og planteoppsett både i akvarie og terrarie. 

Maria Winther Dahl (17)

Maria er Siljes datter og jobber som ekstrahjelp i butikken hos oss. Og hun er virkelig til ekstra hjelp! Ikke bare for oss, men også for deg som kunde. I Maria møter du en blid og utadvendt jente med en faglig læringskurve det står stor respekt av! Hun har sitt hjerte i reptilavdelinga hvor hun kan by på utrolig mye informasjon. Hun er også er reser til å fange fisk, finne unike løsninger for deg, komme med solide anbefalinger, og en utrolig god kopp med kaffe. Hun er også vår beste sjåfør med jekketralla. 
Når Maria ikke er på jobb går hun andre året på Vidergående Studiespesialisering hvor biologi er det absolutte favorittfaget!